Hyväksytty tarkastus ja seinärakenteiden jatkoa Siilinjärven rakennustyömaalla

Rakennusvalvonnan runkokatselmus on ohi. Siispä tämän pitkästä tavarasta valmistettavan vapaa-ajan asunnon rakentamisessa ollaan päästy siihen pisteeseen, että päästiin peittämään runkorakenteita. Rakennustarkastaja kävi tekemässä runkotarkastuksen pari viikkoa sitten ja totesi runkorakenteet rakennusvalvonnan kannalta asianmukaisesti tehdyiksi ja suunnitelmia ja lujuuslaskelmia vastaaviksi. Seuraava rakennusvalvonnan tarkastus onkin käyttöönottotarkastus.

Nyt ollaan työstetty ulkoseinien koolauksia, villoituksia ja asennettu tuulensuojalevyjä. Eli aivan kohta ollaan suojassa tuuleltakin. Koko taloon on saatu asennettua ensimmäiset eristevillat. Seuraava paksumpi villaeristyskerros tulee sitten seinärakenteiden väliin.

Ulkokoolaukset tehtiin 2×2 tuuman rimoista, joiden päälle tulee sitten ulkoseinäverhoilu pystypanelointina. Parhaillaan työn alla on myös sisätilojen lattiastyroxien asennus. Ikkunat ja ovet onkin jo saapuneet tontille ja niitä päästään asentamaan ihan piakoin.

Kinnusen työmaalla pidettiin syyskuussa viikon loma. Tuolla aikaa Kinnunen muun muassa maalasi rakennuksen sellaisia pintoja, jotka on helpompi käydä läpi telineiden vielä ollessa paikalla.

Pitkästä tavarasta tehdessä voi muuttaa suunnitelmia lennosta

Kirvesmiestyönä valmistettavaan rakennukseen on helppo valita omanlaisia elementtejä ja tarvittaessa tehdä muutoksia projektin aikana, mikäli jokin asia ei rakentajaa miellytäkään tai mieli muuttuu.

Alun perin tämän kohteen piirustuksiin oli suunniteltu tiiliseinä kostean tilan seinäksi. Tämä ratkaisu kuitenkin muutettiin ja piirustuksista poiketen tuo seinä päätettiin tehdä levyrakenteisena, joka on edullisempi ja nopeampi tehdä. Lisäksi toinen pyöreä ikkuna päätettiin sijoittaa eri kohtaan. Tällaiset pienet muutokset rakennusprojektin aikana on helppoja, kun rakennetaan pitkästä tavarasta kirvesmiestyönä. Tietenkin muutokset tulee hyväksyttää etukäteen rakennesuunnittelijalla.

– Arto

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.