Maanrakennustöiden määrä voi yllättää rakentajan

Oletko koskaan ajatellut mitä kaikkea rakennusprojekti pitää sisällään ja mitä tapahtuu ennen itse rakennuksen pystytystä? Kinnusten vapaa-ajan asunnon blogissa kerron juuri sen kyseisen työmaan rakentamisen vaiheista, mutta sielläkin kokonaisprojekti on alkanut jo paljon aiemmin.

Moni asia jää silmien ulottumattomiin rakennusprojektin loppuvaiheessa, kun tehdään viimeistelytöitä toimivan ja miellyttävän ympäristön takaamiseksi. Jotkin asiat kirjaimellisesti kuopataan. Lopputulos kuitenkin vaatii paljon enemmän, kuin vain sen viimesilauksen, sillä ilman kunnollisia pohjatöitä ei päästäisi aloittamaan asuinrakennuksen valmistamista. Pohjatöissä tehtyjä virheitä on hankalaa korjata jälkikäteen, joten niiden on mentävä kerralla oikein. Kun työ on hyvin ja ammattitaitoisesti suunniteltu ja tehty, niin välttyy yllätyksiltä.

Millainen maaperä kohteessa on?

Maansiirtoon ja muokkaukseen käytettävä työmäärä yllättää monen rakentajan ja maatöiden budjetointi on vaikeaa, jos ei löydy siihen tarvittavaa kokemusta. Ennakkoon on syytä keskustella asiasta rakentajan ja rakennuttajan kesken. Tiettyjä asioita ei voi kiertää, vaan ne täytyy hoitaa kuntoon joka tapauksessa tontista riippumatta. Kaikki riippuu tontista.

Jokainen kohde on erilainen ja maata avatessa voi tulla eteen suuriakin yllätyksiä. Ihan kaikkeen ei kokeneinkaan maamies osaa varautua, mutta aina on ratkaisu tontille kuin tontille löydetty. Maansiirron laajuus riippuu tontin koosta, maaperän laadusta ja siitä, mitä tontille rakennetaan.

Kaupunkialueella maatöiden teko on hieman toisenlaista kuin taajaman ulkopuolella, jossa työskentelyaluetta on yleensä enemmän. Lisäksi isommalla tontilla touhuaminen on aina helpompaa ja pienempi tontti vaatii aina enemmän suunnittelua koneiden ja maan siirrossa.

Mitä kaikkea esimerkiksi omakotitaloprojektin maatöiden kustannuksissa tulisi huomioida? Maanrakennuksen vaiheisiin omakotitaloprojektissa kuuluu muun muassa pohjatyöt, viemäröintien kaivut, täytöt, kallistukset ja muut tarvittavat maanmuotojen muokkaukset. Jokainen kohde on erilainen, samoin siis jokainen tarjous ja työmäärä.

Maanrakennuksen ammattilainen suunnittelee tontin maanrakennustyöt käyttäen apunaan maaperätutkimusta ja rakennussuunnitelmia. Maanrakennuksen kustannuksissa säästää, kun kaikki mahdolliset maanrakennustyöt teettää samalla kertaa. Tämä tietenkin vaatii huolellista suunnittelua; mitä maa-ainesta tilataan, kuinka paljon, milloin, jne. Osaava urakoitsija tietää myös missä maamassaa voi mahdollisesti hyödyntää.

Ota yhteyttä jo hyvissä ajoin ennen rakennusprojektia, niin käydään läpi, mitä maanrakennustöitä teidän tontille tulee tehdä!

Teemme maanrakennustöitä Pohjois-Savon alueella:
• Tonttien raivaukset
• Talojen pohjatyöt
• Viemäröintien kaivuutyöt
• Pihatyöt
• Maisemoinnit
• Viherrakentaminen
• Saneeraukset
• Salaoja- ja sadevesijärjestelmät
• Imeytyskenttien tekemiset
• Muut koneurakoinnit

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.