Omakotitalo pitkästä tavarasta haasteelliselle rantatontille

Jari ja Pirjo Lindénin omakotitalo on tuore tapaus Kuopiossa Saaristokaupungin rantamaisemissa. Kyseisen 1000 neliön tontin pariskunta kuitenkin osti jo vuonna 2005. Kesti pitkään, ennen kuin alue kaavoitettiin ja kunnallistekniikka oli valmis. Rakennusurakkaan päästiin käsiksi vasta heinäkuussa 2018. Suunnitelmat talonrakentamisesta tehtiin jo aiemmin yhdessä Rakennustyö Arto Hirvosen kanssa.
Tontin pohjatyöt osoittautuivat haastavammiksi, mitä ennakkoon oli odotettu. Kaikki valmistui kuitenkin aikataulussa. Omakotitalo pitkästä tavarasta oli siis sekä omistajille, että tontille sopia vaihtoehto.

Tontti oli oma haasteensa. Tontti on melko kapea ja viettävä, johon ei löytynyt suoraan sopivaa talopakettitehtaiden ratkaisua. Taloon joutui tekemään muun muassa 60 cm porrastuksen.

112 neliöinen omakotitalo on asuintiloiltaan yksikerroksinen. Lisänä löytyy 35 neliön käyttöullakko. Muuttamaan Lindénit pääsivät maaliskuussa 2019. Tontille kohoaa paraikaa (kevättalvesta 2019) autotalli-/varastorakennus, pitkästä tavarasta sekin.

Tärkeä asia päätöksenteossa oli, että Arto pystyi tekemään myös pohjatyöt ja tekikin ne kyllä huolella.

Talorakentajan valinnassa suuri rooli oli myös aiemmat asiakaskokemukset ja jouheva palvelu. Tärkeää oli myös päästä itse vaikuttamaan kaikkiin materiaalivalintoihin.

Oltiin keskusteltu talopakettitehtaiden kanssa erilaisista vaihtoehdoista, mutta ei löytynyt sellaista ratkaisua mikä olisi täysin meille sopinut. Arton nimi tuli vastaan ennakkomarkkinoinnissa erään paritalon yhteydessä. Päästiin samalle aaltopituudelle ensimmäisten keskustelujen aikana. Vakuutuin joustavuudesta ja siitä, että saa yksilöllisen talon. Soitin parille Arton asiakkaalle ja vakuutuin myös laadusta.

Lindénien asumishistoriassa eri asumismuodot ovat tulleet tutuiksi. Nyt oli aika rakentaa omakotitalo omien mieltymysten mukaan tontille sopivaksi. Eristysratkaisuksi valittiin Kingspan-eristeet ja kiinteistön lämmitys sekä viilennys tapahtuu maalämmöllä. Pääsääntöisesti rakennustyömaalla työskenteli kaksi kirvesmiestä, mutta joissakin työvaiheissa useampikin. Myös itse Lindénit osallistuivat koko projektin ajan rakennustyömaan taustatoimiin muun muassa rakennussiivouksen ja aputöiden merkeissä. Lindénit kiittelevät kirvesmiesten hyvää kommunikaatiota projektissa.

Tiedettiin jatkuvasti mitä tapahtuu ja tiedettiin mitä päätöksiä pitää milloinkin tehdä materiaalien suhteen, mitä työvaiheita seuraavaksi ja missä aikataulussa ja he ehdottivat myös Itse ratkaisuja, laadullisesti tai taloudellisesti tehokkaampiakin. Hyvin idearikkaita, itsenäisiä, kommunikointikykyisiä ja asiakaslähtöisiä kivesmiehiä. Tekivät ripeästi töitä. Kaikkiaan erinomainen laatu, siitä eivät tinkineet kyllä yhtään. Työn jälkeä kelpaa katsoa, listatkin viimeisen päälle jiirissä.

Kirvesmiehet olivat todella asiakaslähtöisiä ja kiinnostuneita kuulemaan mielipiteitä, miten asiakas haluaa asioiden olevan ja valmiita toteuttamaan sen mukaan, että saadaan mahdollisimman tarpeisiin sopiva ja yksilöllinen talo. Heillä on hyvä asenne, korkea ammattitaito ja pystyvät tekemään kaiken pohjatöistä viimeiseen listaan asti.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.