Omakotitalo pitkästä tavarasta Siilinjärvelle avaimet käteen -periaatteella

Nelihenkisen Hännisen perheen kaksikerroksinen, 274 neliöinen, omakotitalo valmistui pitkästä tavarasta Siilinjärven maalaismaisemiin vuonna 2014. Alkuun Hänniset etsivät heille sopivaa ratkaisua talopaketeista, mutta pakettien räätälöinti perheen toiveiden mukaan osoittautui erityisen hankalaksi. Toiveena oli saada omakotitaloon puulämmitteinen sauna.

Aluksi oli tarkoituksena, että otetaan jostain rungot ja joku tulee viimeistelemään. Talopaketissa jo suunnitelmissa piti lyödä lukkoon ovien ja seinien paikat, olisi pitänyt valita laatat ja kaikki sellaiset. Kaksikerroksiseen taloon en olisi saanut puulla lämmitettävää saunaa, eivätkä sellaista suostuneet räätälöimään. Mutta sitten Arto ehdotti, että rakennetaan omakotitalo pitkästä tavarasta, juuri meidän toiveiden mukaan. Nyt kun tehtiin pitkänä tavarana, niin pystyi muuttelemaan ja koko ajan muokkaamaan. Pitkästä tavarasta ratkaisu tuli myös edullisemmaksi.

Aiemmin Hänniset ovat remontoineet perheensä käyttöön rintamamiestalon. Nyt he halusivat päästä mahdollisimman helpolla taloprojektissa muutenkin kiireisen arjen keskellä ja antaa koko projektin ammattilaisen käsiin.

Minä en juoksentele rautakaupassa enkä kysele hintoja, vaan halusin että rakennusfirma hoitaa aivan kaiken. Arto hommasi putkimiehet, sähkömiehet ja vastaavan mestarin. Minä kävin ainoastaan valitsemassa tapettien ja maalien värit. Muuten Arto hoiti koko homman; soran tilaamiset ja kaikki muut. Käytännössä minä pääsin erittäin helpolla. Oli tosi helppoa kysellä Artolta ja tiesin, että hän on hintatietoinen, tietää mistä kannattaa hankkia mitäkin ja miten asiat toimii ilman turhia odotteluita.

Tuttujen suositukset ja ensimmäinen palaveri vakuuttivat valitessa talonrakentajaa.

Muutamalle muulle rakentajalle soitin alussa ja puhelimessa jo tuntui niin vaikealta. Sitten sain siskolta Arton yhteystiedot. Arto tuli meillä käymään, niin hän oli ihan erityylinen. Hän ei ruennut ohjaamaan vaan kuunteli ja lähestyi toisella tavalla mitä muut. Tuli sellainen olo, että talo tehdään minulle, eikä sille rakentajalle. Oli kuitenkin isosta talosta kyse. Jo ensi metreillä tiesin, että tämä oli hyvä homma.

Alkuun projekti eteni hurjaa vauhtia ja kirvesmiehet tekivät töitä lähes kellon ympäri. Projekti kesti yhteensä 13 kuukautta ja muuttovalmiiseen kotiin Hänniset pääsivät marraskuussa 2014.

Hehän tekivät alussa, lokakuusta jouluun, töitä melkein 24/7, että saivat vesikaton päälle. Välillä piti sanoa, että käykää jo kotona. Sitten kun rakennus oli säältä suojassa, niin sitten päivätkin lyhenivät.

Uudenvuodenaattona oli hirveä myrsky ja koska asuttiin muualla, piti käydä rakennuksella katsomassa, ettei styroksit ja muut tavarat rakennustyömaalla lähde lentoon. Kun saavuttiin rakennuksen pihaan, niin Arto olikin täällä paikan päällä itse varmistamassa noita asioita. Artolla on tietynlainen vastuullisuus koko hommassa.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.