Asbestityöt

Vuonna 2016 voimaantulleen lakiuudistuksen myötä asbestikartoitus on nykyään lakisääteinen toimenpide kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa purkukohteissa. Asbestia on käytetty erilaisissa rakennusmateriaaleissa, kuten eristeissä ja rakennuslevyissä. Lisäksi asbestia löytyy liimoista, tasoitteista, laasteista ja maaleista. Asbestia sisältäviä materiaaleja on käytetty erityisesti 50-80-luvuilla.
Asbestikartoituksessa asbesti paikallistetaan, selvitetään sen määrä ja laatu, sekä asbestia sisältävien materiaalinen pölyävyysaste.
Teemme asbestikartoituksia Kuopiossa ja koko Pohjois-Savon alueella. Lisäksi meidän kautta hoituu myös asbestipurkutyöt yhteistyössä asbestipurkutöihin erikoistuneen toimijan kanssa.

Asbestin vaarat

Tunnista asbestin vaarat

Asbestipöly on haitallista terveydelle. Asbestipöly leviää ilmaan, josta se päätyy hengityksen mukana keuhkoihin. Se aiheuttaa erityisesti keuhkosairauksia, joiden oireet alkavat näkyä vasta kymmenien vuosien jälkeen altistumisesta. Asbestille voi altistua etenkin vanhojen rakennusten purku- ja saneeraustöissä.
Ehjät asbestia sisältävät materiaalit eivät itsessään ole terveydelle vaarallisia. Asbestikartoitus tulee tehdä jo ennen remontin tai purkutyön aloittamista.
Koska asbestipölyä ei näe, eikä tunne, on se erityisen salakavala materiaali. Yleensä altistuminen johtuu välinpitämättömyydestä, tietämättömyydestä tai huolimattomuudesta. Asbestikartoitus ja muut asbestityöt tulee aina teettää asbestiluvat omaavalla ammattilaisella, jolla on edellytykset työn turvalliseen tekemiseen.

Asbestityöt Kuopion alueella

Ammattilaiset asialle

Turvallinen asbestinpurkutyö edellyttää tehtävään ammattilaista.
Kuumuuden keston ja lujuuden takia asbesti on ollut suosittu materiaali. Yleisesti luullaan, että asbestia on käytetty vain kylpyhuoneissa, mutta sitä voi löytyä melkeinpä mistä vain rakennuksesta. Olipa kyseessä sitten kylpyhuoneremontti tai jokin muu vanhemman rakennuksen pintoja rikkova toimenpide, tulee asbestikartoitus suorittaa. Asbestipurkutyötä varten on tehtävä kirjallinen turvallisuussuunnitelma.
Asbestikohteissa tila eritetään, alipaineistetaan ja asbesti poistetaan turvallisesti asbestin poistoon tarkoitetuilla laitteilla. Näin varmistetaan, että vaarallista asbestipölyä ei päädy omille teilleen.
Kauttamme hoituu sekä asbestikartoitus, että asbestipurkutyöt Kuopion, Siilinjärven ja koko Pohjois-Savon alueella

Asbestitöiden vastuut

Kuka vastaa mistäkin?

Rakennuttajan, eli työn tilaajan vastuulla on teetättää asbestikartoitus kohteeseen. Purku- ja korjaustyön tekeminen ja sen turvamääräyksistä huolehtiminen taas on urakoitsijan vastuulla.

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Vastaus: Kuitumaisista silikaattimineraaleista käytetään yhteisnimitystä asbesti. Sitä on käytetty rakennusmateriaaleissa runsaasti 1920-80-luvuilla ja kulkeutuessaan elimistöön on se terveydelle vaarallista.
Vastaus: Asbesti on terveydelle haitallista. Laki edellyttää asbestikartoituksen tekemisen ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa, jotka puretaan tai joita remontoidaan.
Vastaus: Asbestia voi käytännössä löytyä mistä vain vanhoista rakennuksista. Asbestia on käytetty hyvin monessa rakennusmateriaalissa sen hyvien ominaisuuksien takia. Tuolloin kuitenkaan ei ole vielä tiedetty sen haittavaikutuksista. Asbesti voi olla maaleissa, tasoitteissa, liimoissa, erilaisissa levyissä, eristyksissä, muovimatoissa, kaakeleissa, lähes kaikessa siihen aikaan käytetyssä rakennusmateriaalissa.
Ei siis ihme, että laki edellyttää perusteellista asbestikartoitusta vanhoihin rakennuksiin. Meiltä saat kaikki asbestityöt Kuopion alueella – ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
Vastaus: Jos rakennuksiin tehdään mitä tahansa pintoja rikkovaa toimenpidettä, niin asbestikartoituksen tekoon täytyy kutsua ammattilainen.
Asbestipurku on luvanvarainen toimenpide, joka vaatii erityisiä välineitä, tietämystä ja ammattitaitoa. Asbestipöly ei saa päästä sisäilmaan.
Toteutamme asbestikartoitukset Siilinjärven ja Kuopion alueella, sekä kauttamme saa myös asbestipurkutyöt.

Rahoitus alk. 150 €/kk

Kauttamme asbestityöt avaimet käteen -pakettina, eli saat myös samaan pakettin rahoitusvaihtoehdon

Mietitkö miten rahoittaisit tulevan remontin? Riittääkö budjetti? Mistä hankkia rahoitus? Ei hätää, me pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen avaimet käteen -paketin, eli kauttamme saat tarvittaessa myös rahoitusvaihtoehdon projektiisi.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!

Jos asbestityölle on tarvetta tai epäilet että kohteessa olisi tarpeen tehdä asbestikartoitus, niin ole yhteydessä meihin. Käydään yhdessä läpi minkälainen kohteen tilanne on.

Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta! Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.