Roivaisten kotiin oli selvät suunnitelmat

Erkki ja Raija Roivaisen omakotitalo Siilinjärven maalaismaisemiin valmistui helmikuussa 2012. 135 neliön omakotitalo on rakennettu pitkästä tavarasta asukkaidensa toiveiden mukaan. Aiempaa kokemusta omakotitalorakentamisesta pariskunnalla on entuudestaan, sillä aiemmin on valmistunut jo kaksi itse suunniteltua ja omarakenteista omakotitaloa Pohjois-Savon sydämeen.

Aikaisempaa taloa oli rakentamassa Arton isä ja Arto oli silloin mukana pienenä poikana. Arto oli jatkamassa rakennushommaa ja tiesin, että siistiä ja hyvää jälki tulee hänen töissä.

Roivaisen pariskunnan omakotitalo Siilinjärvellä valmistui reilussa puolessa vuodessa. Koti rakennettiin kesämökin viereen, jotta myös kesämökillä tulisi käytyä useammin. Omakotitalon neliöt on tarkkaan harkittuja ja suunniteltu yhdessä Rakennustyö Hirvosen kanssa.

Kaikki toiveet kyllä huomioitiin. Tämä oli kolmas talo, joka rakennettiin, niin pystyi miettimään mitkä neliöt ovat tarpeellisia ja missä niissä eniten asustellaan. Ensin vaimon kanssa laskettiin paljonko tarvitsee neliötä, makuuhuoneet ja tilat, samoin olohuone. Haluttiin olohuoneeseen korkea katto, mutta pudotettiin muuten kuutiomäärää. Vino katto keittiö-olohuoneessa antaa avaruutta.

Roivaisen mukaan Rakennustyö Arto Hirvosella osataan laskea erityisen tarkkaan tavaran menekki, eikä hukkamäärää tule. Lisäksi Roivainen kehuu idearikkautta.

Artolla on myös hyviä ideoita. Esimerkiksi saunaan hän teki muotolauteet. Hänellä on silmää tehdä noita töitä ja monipuoliset taidot.

Roivaisten valinta tehdä omakotitalo pitkästä tavarasta oli selvä jo alusta alkaen ja eristysratkaisuksi Kingspan Therma oli ehdoton. Itse Erkki Roivainen oli mukana rakennusprojektissa tiiviistikin. Talon isännän ja Hirvosen yhteistyössä tehtiin muun muassa tapetoinnit, lattiapinnat ja maalaukset.

Kun on itse suunniteltu ja toteutettu, niin on vaikea löytää elementeistä tyydyttävää. Pitkästä tavarasta saa helposti mieleisen rakennuksen. Kolmas kaveri oli mukana rungon tekovaiheessa ja katon tekovaiheessa. Kyllähän se vaimo määräsi sisustuksen. Maksaja on sitten aina isäntä, niinhän se menee.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.