Rungon pystytyksestä katon asennukseen

Pari viikkoa sitten kerroin kirvesmiestyönä tehtävästä vapaa-ajanasunnon projektista Siilinjärvellä. Tässä välissä ollaan saatu jo katto pään päälle. Rakennuksen runko rakentui noin viikossa. Rungon pystytyksessä mukana oli yksi kirvesmies ja itse talon isäntä. Lisäksi meillä aloitti muutama viikko sitten kolmannen vuoden kirvesmiesopiskelija, joka on suorittamassa koulun harjoittelujaksoa. Myös hän on tällä työmaalla mukana.

Harjakorkeuteen talo saatiin viime viikolla maanantaina ja katon asennukseen alettiin samoin tein säiden suosiessa rakennusprojektia. Vesikaton valmiiksi saaminen on ollut pääprioriteetti, jotta rakennus saadaan säältä suojaan.

Katon laudoituksen parissa meni koko viikonloppu. Tarkoitus oli saada katto siihen kuntoon, että maanantaille tilatut huovat päästäisiin heti asentamaan. Aluskatehuovan asennus oli noin päivän homma.

 

Katoksi on valittu huopakatto. Suurin syy huopakaton valintaan oli sen äänieristävyys. Toisekseen huopakatto oli peltikattoa edullisempi vaihtoehto. Lisäksi jo olemassa olevissa rakennuksissa on sama kattomateriaali ja se istuu muutenkin tähän luontomaisemaan paremmin. Tämä Siilinjärvelle pitkästä tavarasta rakennettava vapaa-ajan asunto sijaitsee sen verran lähellä Rissalan lentokenttää, että äänieristys oli otettava huomioon. Huopakatto eristää lentoliikenteestä aiheutuvia meluhaittoja tehokkaasti.

Pintahuopa katolle asennetaan myöhemmin, kun tehdään myös läpiviennit mm. ilmanvaihdolle ja piipulle. Nyt, kun katto pitää vettä, käydään seinien kimppuun.

Pitkin rakennuksen valmistumista on tehty myös piha-alueita valmiimpaan suuntaan. Nyt piha on pintamullan levittämistä ja haluttuja istutuksia vaille valmis.

Ensi viikolla työmaalla pidetään viikon loma. Sillä aikaa Kinnunen tekee sovittuja töitä rakennustyömaalla. Arkkitehdin piirustuksissa on kaksi pyöreää ikkunaa ja niiden kehysrakenteet Kinnunen työstää itse. Päästään sitten asentamaan nämä ikkunat samalla muiden ikkunoiden ja ovien kanssa.

-Arto

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.