Talonrakennusprojekti alkaa olla loppusuoralla

Edellisen postauksen jälkeen Siilinjärven vapaa-ajan asunnon työmaalla on tapahtunut paljon. Kirvesmiestyönä tehty rakennus alkaa olla ulkoa päin valmis ja ensi kesälle jää oikeastaan vain ulkoverhouspaneeleiden maalaaminen toiseen kertaan. Sen asukkaat tekevät itse, kuten monta muutakin sovittua rakennusvaihetta. Vielä riittää kuitenkin työstettävää asunnon sisätiloissa, joita voi tehdä talven aikana kaikessa rauhassa, sillä rakennus on nyt lämmin.

Viimeisimpien kuulumisien jälkeen sisälle on tehty lattialämmitykset, lattiavalut ja niiden hionnat. Myös väliseinärungot on rakennettu, joten asunnon tilarakenteet ovat nyt näkyvillä. Nyt lattian annetaan kuivua rauhassa useamman kuukauden.

Seinien levytykset, kalusteiden asennukset ja seinäpinnat Kinnunen tekee mahdollisuuksien mukaan itse, mutta esimerkiksi sähkö- ja LVI-asennuksissa tarvitaan paikalle ammattilainen.

Vapaa-ajan asunto pitkästä tavarasta Siilinjärvelle rakentuu yhteistyöllä

Kinnusen mukaan tavoite Siilinjärven vapaa-ajan asunnon käyttöönottoon on ensi kesän lopulla. Meidän porukka on työmaalla mukana taas kun niin sovitaan, mutta pääpiirteittäin meidän osuus alkaa olla tehty. Alun perin sovimme Kinnusen kanssa yhteistyöstä, jossa myös hän itse pääsee tekemään mahdollisimman paljon tulevan vapaa-ajan asunnon rakentamisessa. Tämä on ollut molemmin puolin joustava ja toimiva tapa kyseiselle rakennusprojektille, jossa vapaa-ajan asunto valmistettiin pitkästä tavarasta.
-Arto

Käyttöönottotarkisteukseen voi mennä vielä aika pitkäänkin, eikä ole tarkoitus sen suhteen kiirehtiä. Ehkä siinä loppukesästä voi jo asustella. Kaikessa rauhassa tehdään sisätöitä talven aikana, kun rakennus on nyt lämmin.

Nyt otan työvastuun itse, kun vaativat isot työvaiheet on tehty. Seuraavaksi mennään oman työn osuudella eteenpäin ja tarvittaessa Hirvosen porukka on käytettävissä, kun on sellaisia työvaiheita, joita en itse osaa tai pysty tekemään.

Tällä yhteistyömallilla työ on edistynyt hyvin, ja meillä on ollut sopivasti työnjakoa. Tässä säästä kustannuksissa ja itse saa sen tekemisen kokemuksen. Tämä on ollut meille sopiva toimintakonsepti. Kustannusarviot ovat kutakuinkin pitäneet ja olen ollut kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen. Arto on tehnyt materiaalien hankinnan, laskuttamiset, tavaramenekkien laskennat ja muut tarvittavat ilman lisäkustannuksia ja itselleni projektin organisointi ja tekeminen on ollut hyvin vaivatonta.

Kaiken kaikkiaan rakentaminen onnistui todella nopeasti. Työt aloitettiin heinäkuun puolessa välissä. Siitä reilu kolme kuukautta, kun talo oli jo ulkopuolelta valmis ja sisälläkin lämmöt päällä. Jos vertaa elementtirakentamiseen, niin ei mennyt kovin paljoa pidempään.
-Risto

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.