Vapaa-ajan asunto pitkästä tavarasta Siilinjärvelle

Heinäkuun lopulla aloitettiin uusi työmaa Siilinjärvellä. Risto Kinnunen otti yhteyttä meihin kesäkuun alussa ja silloin käytiin läpi mitä heillä olisi toiveena uuden kesäpaikan suhteen.

Näkymät tontilta Keistinsalmelle on mahtavat

Tässä blogissa kerron teille, miten tuo kyseinen projekti etenee ja mitä työmaalla tänä aikana tapahtuu. Tällä hetkellä meillä on menossa useita muitakin projekteja, mutta keskitytään tässä nyt nimenomaan Kinnusten vapaa-ajan asuntoon, joka rakennetaan pitkästä tavarasta Siilinjärvelle.

Pelkästä kesäasunnosta ei kuitenkaan ole kyse ja teknisesti tästä valmistuu omakotitalo, mutta käyttötarkoitus on kuitenkin ympärivuotinen vapaa-ajan asunto. Itse isäntä on myös mukana rakennusprojektissa tiiviisti ja välillä työmaalla vierailee muitakin perheenjäseniä.

Elokuun alussa tehtiin pohjatyöt, viime viikolla kävi LVI-asentaja ja tällä viikolla päästiin rungon pystytykseen. Alun perin piti alkaa rakentaa pitkästä tavarasta jo maanantaina 12. päivä, mutta juuri silloin saatiin tietenkin seuraksi kesän rankin sadepäivä. Aloitus siirtyi onneksi vain päivällä ja nyt työmaalla näyttää jo hyvältä!

Kattotuolit nousivat nopealla tahdilla paikoilleen

Tehokkaasti ollaan päästy etenemään tässä alussa ja tarkoitus on saada katto pään päälle mahollisimman nopeasti, niin sittenpä ei enää säänvaihtelutkaan niin vaikuta työn etenemiseen. Laitellaan kuvia ja kuulumisia sitten taas, kun runko alkaa olla pystyssä ja päästään viettämään harjakaisia.

-Arto

Talon runko valmistetaan rakennuspaikalla kirvesmiestyönä.

Risto Kinnusen mukaan rakentaminen pitkästä tavarasta on nykyään kohtalaisen poikkeuksellista. Talopakettien vertailun jälkeen Kinnuset päätyivät elementtien sijaan pitkään tavaraan:

Aluksi mietittiin elementtitoteutusta. Tarjoukset eivät olleet kustannusten puolesta kilpailukykyisiä ja toimitusaikataulut olisivat olleet pitkiä. Tämä vaihtoehto myös toteutui nopeammin, sillä Arto pääsi aloittamaan projektin melko lyhyellä varoajalla. Itse olen työmaalla mukana mahdollisimman paljon. Myös jatkosta on sovittu niin, että teen avustavia töitä ja sen mitä kulloinkin voin, jolloin kirvesmiehen asiantuntemus keskittyy olennaiseen.

Yksi tärkeä asia rakentajan valinnassa oli materiaalien hankinta, määrän laskenta ja tilaaminen. Arto toteuttaa sellaisen alusta loppuun asti. Ei tarvitse itse miettiä milloin ja mitä tilataan. Minä en maksa tästä mitään ylimääräistä ja Artolla on omat sopimukset toimittajien kanssa, joten tämä on myös win-win –ratkaisu.

Toinen plussa on se, että projekti ei missään vaiheessa seiso, sillä kirvesmies tulee Rakennustyö Arto Hirvosen kautta ja kirvesmiehelle on aina myös varamies. Tarvittaessa ammattilaisia on useampiakin, riippuen työvaiheesta. Esimerkiksi kun anturan valua tehtiin, niin heiltä oli kaksi kaveria mukana.

Talon rakenteiden valmistuessa vaihe vaiheelta voi varmistua laadusta myös piiloon jäävien rakenteiden osalta.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous ja varaa ilmainen arviokäynti!
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Soita 044 544 6368 ja varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi tai laita meille viestiä!
Tulemme mielellämme tekemään kohteestasi ilmaisen arviokäynnin. Tekemämme arviokäynti ei velvoita sinua yhtään mihinkään. Soita siis 044 544 6368 ja turistaan lisää aiheen tiimoilta!

Voit laittaa meille myös viestiä yhteydenottolomakkeella tai tehdä suoraan tarjouspyynnön.